2017. július 11., kedd

Hot Dog Cold Beer

Hot Dog Cold Beer - imádom ezt a nevet! Egyszerű, lényegre törő, és még a kínálatot is jól bemutatja. Itt nincs semmi zsákbamacska, nem lehet kérdéses, hogy mire számítson az ajtón belépő vendég. Hot dogból ötféle verzió kapható, mindegyiknek ugyanolyan kifli és virsli az alapja, ezt a párost tuningolják tovább a különböző nemzetek gasztronómiájára jellemző összetevőkkel. Konkrétan olasz, mexikói, amerikai, német illetve japán dog szerepel az étlapon, mindegyik 1090 forintba kerül.


Sörök tekintetében már sajnos kevésbé izgalmas a választék. Talán csak nekem hiányzott, hogy többféle kézműves sör is legyen, viszont a heineken-soproni-edelweiss trió egyik tagja sem hozott lázba, így a ház sörét kóstoltam meg, amiből 490 Ft volt egy pohár. Korrekt, tipikus lager, de nincs benne semmi emlékezetes, és nagyjából ugyanezt tudom elmondani a kajáról is. 


Mexikói hot dogot kértem, ami rendesen el volt látva feltétekkel (piriított hagyma, jalapeno, cheddar szósz, paradicsom, kukorica, bab), összességében ízlett, a maga kategóriájában teljesen rendben volt, de mondjuk a TöLTő-féle ínyenc vonallal nem érdemes alaposabban összehasonlítani, mert hatalmas a különbség. Itt felesleges külön-külön kóstolgatni az összetevőket, és elemezni az ízeket. Ez egyszerűen egy korrekt street food, nem több - mondjuk a név sem ígért semmi mást. 



A desszertválaszték azonban igazán figyelemre méltó, nem tudom, hogy lehet-e Budapesten máshol is kapni a sweet doghoz (890 Ft) hasonló édességet. Ez olyasmi, mint a corn dog, vagyis a pálcára húzott, bundában megsütött virsli, csak éppen virsli helyett egy csokiszelet kerül a bundába. Normál esetben erre talán azt mondanám, hogy túl amerikaias őrület és nem kérek belőle, de van snickers-es változat is, amit muszáj volt kipróbálnom, és amilyen furán hangzik, annyira bejött. Olvadt, folyós csoki, karamellkrém, mogyoródarabok - igazából egy nyúlós, édes massza keletkezik a tészta belsejében, de aki szereti a Snickerst (vagy a Bountyt, Marsot esetleg a túró rudit), annak ilyen formában is érdemes megkóstolnia. 
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-0:00
CS: 11:00-3:00
P-SZ: 11:00-6:00
V: 11:00-0:00

Nyitva tartás:
H-CS: 11:00-4:00
P-SZ: 11:00-6:00
V: 11:00-4:00