2016. november 26., szombat

Pizza Me

Ha végignézünk Budapest street food-kínálatán, akkor könnyen azt a téves következtetést vonhatjuk le, hogy pizzaszeletekből szerencsés esetben is legfeljebb elfogadhatót, de általában inkább kifejezetten rosszat lehet kapni. Az egyértelműen látszik, hogy a nagyon alacsony ár miatt erre a kategóriára van a legnagyobb igény (van olyan környék, ahol egymás mellett két Pizza King is nyitott, mert egy nem bírta el a forgalmat), de mit tehet az, aki a másik végletre (azaz nem a félig megsült, olcsó és gagyi alapanyagokból összedobott kajára, hanem az igazi olaszos verzióra) vágyik, mégsem szeretne egy egész pizzát megenni? Ha hajlandó mélyebben a pénztárcájába nyúlni, akkor választhatja például a Pizza Me-t!


Itt a képen látható sonkás-rukkolás pizzaszelet 390, a hagymás-tonhalas pedig 470 forintba kerül, ami - ne szépítsünk - elég drága. Viszont ennyi pénzért olyan minőséget adnak, ami a legtöbb budapesti pizzázó termékét simán üti. A tészta és a feltétek is a prémium kategóriába tartoznak, már az első falatnál érzi a vevő, hogy itt bizony nem a szokásos színvonallal van dolga. A sonka igazi prosciutto, a paradicsomos alap intenzív ízű és a tonhallal sem a megúszásra játszanak.


Ha az a cél, hogy egy húzós éjszakán az elfogyasztott nagy mennyiségű alkoholt valami felszívja, akkor a kétszás forintot pizzaszelet az ideális választás (abban az esetben felesleges többet fizetni a magasabb színvonalért), de egyébként a Pizza Me vékonytésztás változata meglepően laktató a méretéhez képest - ilyenkor megmutatkoznak a minőségi összetevők előnyei a térfogatnövelőkkel szemben. Az egyetlen bajom a Pizza Me-vel, hogy a teljes pizzák nem kedvezményesek, azaz pontosan nyolcszor annyiba kerülnek, mint a szeletek, 3760 Ft pedig akkor is igencsak sok egy pizzáért, ha tényleg finom tonhal van rajta. Persze egyértelműen nem ez a fő profiljuk, az emberek többsége 2-3 szeletért ugrik be, de, ha lenne valami akció, akkor talán nem csak én gondolkodnék el azon, hogy nagyobb tételben is vásároljak itt.

Facebook: Pizza Me
Honlap: pizzame.hu - itt megtaláljátok az üzletek (jelenleg 5 db) címét és nyitva tartását is.