2016. november 16., szerda

NoGlu cukrászda

Manapság különböző okokból egyre többen kerülik a kristálycukrot, viszont az édességeket azért általában ők is szeretik, így nem meglepő, hogy elkezdtek szaporodni a diabetikus süteményeket kínáló cukrászdák. Ezek a legtöbb esetben valamivel magasabb árakkal dolgoznak, mint hagyományos társaik, de a baj inkább az velük, hogy a termékeiken erősen érezhető a cukor hiánya. Hiszen, ha a nagyi jól bevált receptjéből egyszerűen csak kihagyjuk ezt az összetevőt, akkor az új változat kétségkívül egészségesebb lesz, viszont íz tekintetében meg sem fogja közelíteni az eredetit.

NoGlu cukrászda - csokoládétorta

Ezért sok helyen a gyümölcsök természetes édességével vagy valamilyen édesítőszerrel próbálkoznak, a NoGlu azonban ennél egyszerűbb megoldást választott: a diabetikus süteményeikbe nyírfacukrot tesznek. Emellett azzal is segítik a diétázókat, hogy a honlapjukon szereplő árlistán valamint a pultban is feltüntetik az egyes termékek szénhidrát,- illetve kalóriatartalmát, így mindenki könnyen eldöntheti, hogy belefér-e neki még egy szelet.

NoGlu cukrászda - holland túrótorta

Én a csokoládétortát (510 Ft) és a holland túrótortát (520 Ft) kóstoltam meg, és az a jó hír, hogy mindkettő abszolút megállná a helyét egy hagyományos cukrászdában is. A csokis talán a legfinomabb, amit eddig ebben a kategóriában kóstoltam: a puha piskóta és a lágy krém eszméletlenül könnyed, kellően kakaós összhatást eredményez, amire nagyon könnyen rá tudnék kattanni. E tekintetben még szerencse is, hogy a felső csokiréteg nem roppanós, mert akkor tényleg ez lenne álmain süteménye. A túrótorta is kifejezetten ízlett, bár az szerintem elbírt volna egy kicsivel több édesítést. A túrós-citromos-habos réteg így is nagyon rendben van, viszont némi plusz nyírfacukor talán még jobban kiemelte volna ezeket a kellemes ízeket. Ennél nagyobb bajom viszont sose legyen, hiszen egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire finom sütemények alig tartalmaznak kb. 200 kalóriát, és mégsem érződik rajtuk a kompromisszum. Aki nem a cukorral telepakolt, brutálédes sütiket szereti, annak érdemes kipróbálnia a NoGlu cukrászdát!

Facebook: NoGlu cukrászda
Honlap: noglu.hu

Noglu Angyal cukrászda
Cím: Angyalföldi út 24/b
Nyitva tartás:
H-P 11:00-19:00
SZ-V 11:00-16:00

Noglu Fény cukrászda
Cím: Fény utca 2.
Nyitva tartás:
H-P: 9:00-19:00
SZ-V: 9:00-18:00