2016. szeptember 16., péntek

Pékműhely

Azon gondolkodtam, melyik pékséget próbáljam ki legközelebb, aztán eszembe jutott, hogy a kedvencemet még meg sem említettem a blogon. Nem mintha a Pékműhelynek különösebb ajánlgatásra lenne szüksége, hiszen már így is igazán népszerű. Viszont elég gyakran járok ide, és még soha nem kellett csalódnom egyik termékükben sem, tőlem is megérdemelnek tehát néhány dicsérő szót.

Kenyeret viszonylag ritkán szoktam enni, amikor mégis, akkor szinte kivétel nélkül az itteni rozskenyérre esik a választásom. Nem olcsó, de megéri az árát, mert baromi finom és tartalmas, már 1-2 szelettel jól lehet lakni. A térfogatnövelők és egyéb tipikus trükkök alkalmazása helyett jó minőségű alapanyagokat használnak ez pedig maximálisan érződik is a végeredményen. Nem hiszem, hogy ez akkora művészet lenne, hogy ne tudna a legtöbb pékség hasonló minőséget produkálni, de valószínűleg az olcsóbb és rosszabb cuccok készítése több hasznot hoz. 


A Pékműhely péksüteményei 200 forint körüli áron kaphatóak, ami átlagosnak mondható, az viszont elsőre elrettentheti a vásárlókat, hogy méretre valamivel kisebbek a megszokottnál. Ettől azonban nem kell félni, semmi nincs kispórolva belőlük, és már az első harapás előtt is érezhető a különbség. Komolyan mondom: ha csukott szemmel bringáznék végig a Szent Gellért tér és a Móricz között, akkor (azt leszámítva, hogy orra esnék) is meg tudnám mondani, mikor haladok el a Bartók Béla úti üzlet előtt - pedig nem ez az egyetlen pékség ezen az útvonalon. 


Az ízek pedig hozzák azt a szintet, amire az illat alapján számítani lehet. A képen látható kakaós csiga például szerintem egész egyszerűen a város legjobbja, de mindenképpen a képzeletbeli dobogón van a helye: omlós, puha tészta, bőséges, masszívan csokis töltelékkel. Érdekesség, hogy már korábban is mindenki imádta, de Józsi, a tulajdonos nem volt teljesen elégedett vele, ezért idén tavasszal változtatott a recepten (kevesebb cukor, még több kakaó), és neki lett igaza! Ha csak egy terméket akartok megkóstolni a Pékműhely kínálatából, akkor ez legyen az, de vigyázzatok vele, mert könnyen függőséget okoz.

Facebook: Pékműhely