2016. július 11., hétfő

The Box Donut

Az már régóta nem okoz meglepetést, hogy egy mesebeli erdő lehet egyszerre négyszögletes és kerek is, ilyen édességhez viszont eddig még nem volt szerencsém. Pedig a The Box Donut megalkotta a fánk négyzet alakú verzióját, szóval úgy döntöttem, kipróbálom, vajon a végeredmény itt is mesébe illő-e.

A formának persze a figyelemfelkeltésen kívül abszolút nincs jelentősége, ha a tészta és az ízesítések jók, akkor gyakorlatilag bármilyen geometriájú lehet az édesség. Kevésbé látványos, de a végeredményt jobban befolyásoló tényező, hogy az összes fánk tartósítószer,- valamint színezékmentes, és mogyoróolajban sütik őket. Nem azt mondom, hogy ettől mindjárt egészségesek is lesznek, de  legalább tesznek egy lépést abba az irányba. A hihetetlenül guszta kombinációkat meglátva a vásárlók túlnyomó többsége úgysem az egészségen vagy a diétán fog gondolkodni, hanem enged a csábításnak. Ebből a szempontból hálásak lehetünk az árazásnak, hiszen a darabonkénti 390 Ft komoly visszatartó erő lehet, hogy ne fánkokkal együk tele magunkat. Ennyiért már igazán sokféle desszert közül lehet választani, szóval erős a konkurencia.


De a kockafánkoknak ott a helyük az élmezőnyben! A tészta könnyű, nem olajos, a töltelékek és bevonatok pedig pont a kellő mértékben édesek, nem kell cukorsokktól vagy összeragadó szájtól tartani. A kávékrémes verzió még nem győzött meg teljesen,  a benne található krém ízlett ugyan, de nem biztos, hogy magamtól is rájöttem volna, mire akar emlékeztetni. Az irány jó, de szerintem lehetne dominánsabb benne a kávé.


A tripla csokisnál már határozottan jobb a helyzet, nem spórolták ki a kakaót sem a töltelékből sem a mázból, és a fánk tetején lévő csokiforgács is egészen jó minőségűnek tűnik. Ez az összeállítás tehát méltó a nevéhez, valóban három, kissé különböző ízű csokival van megspékelve, amik remek egységek alkotnak.


A legjobban mégis a mákos jött be, aminek a tetején a mák nem csak díszítésként van jelen, hanem jelentősen hozzátesz az ízhez. A vaníliás krémmel és a fehércsokis mázzal együtt olyan volt, mint egy fánkba zárt mákos guba - tehát szuper!

Összességében eléggé meggyőzött a The Box Donut kínálata, és bár az árat még mindig kissé magasnak tartom, úgy gondolom, néha érdemes lehet egy klasszikus sütemény helyett kockafánkot választani.

Facebook: The Box Donut
Honlap: theboxdonut.com
Cím:Teréz körút 62.
Nyitva tartás:
H-SZ: 7:42-20:08
V: 9:42-20:08