2016. május 11., szerda

Vegan Love

Nem kell túl sokáig visszaolvasni a bejegyzéseket ahhoz, hogy kiderüljön, nem vagyok vegán, de még vegetáriánus sem. Az étkezéseim többségében szerepel valamilyen állati eredetű összetevő, de a változatosság kedvéért néha szívesen eszem olyant, ami minden ilyesmitől mentes. Emiatt kifejezetten örültem a hírnek, hogy a Magic Burger mögött álló arcok új gyorséttermet terveznek nyitni, ahol vegán hamburgereket és hot dogokat lehet majd kapni.

Vegan Love (Forrás: a hely Facebook-oldala)

Az indulás után pár héttel meg is látogattam a helyet, hogy megnézzem, mit hoztak ki belőle. A belső elég hangulatosra sikerült, egyszerre lett modern és zöld, természetes. Szívesen ebédeltem volna itt, de egyszerre kb. 20 vendég tud leülni, és éppen nem volt szabad szék, szóval maradt az elvitel, mint opció. A rendelés leadása után várakozással töltött negyed óra alatt alaposan meg tudtam nézni a kínálatot: a főételek mellé saját magunknak rakhatunk össze salátát egy elég bőséges választékkal rendelkező pultból, illetve dönthetünk a kevésbé fantáziadús köret, azaz a sült krumpli mellett is. Italok terén limonádék és smoothiek közül választhatunk, nagy kár, hogy menü viszont egyáltalán nincs.

Vegan Love - Shiitake gombás quinoa burger

Egy shiitake gombás quinoa burgert kértem (1590 Ft), ami a leírás szerint snidlinges „krémsajtot”, csicseriborsó omlettet, wasabis coleslaw salátát, mungóbabcsírát, madársalátát, sósmogyorós szószt és persze a névadó shiitake gombás quinoa pogácsát tartalmazza. A hazáig tartó rövid sétát szerencsésen átvészelte, így még kicsomagolás után is igazán jól nézett ki. A látvány egészen megtévesztő, első ránézésre nem is tűnik fel, hogy vegán hamburgerről van szó. A húsmentes ételeken gyakran azt érzem, hogy az elkészítésükkor mindenáron a hús ízének utánzása volt a cél. Na, itt szó sincs ehhez hasonló izzadságszagú törekvésről, ehelyett inkább egy csomó másik remek ízzel helyettesítik a hamburgerek megszokott elemeit.

Vegan Love - Shiitake gombás quinoa burger félbevágva

Általában a marhahús minősége szokott a legfontosabb lenni számomra egy burger megítélésekor. Itt ez a szempont értelemszerűen nem játszik, az viszont jó mérce, hogy mennyire érzem a hús, vagy az egyéb klasszikus, állati eredetű hozzávalók hiányát: ennél a szendvicsnél semennyire! A mogyorós szósz nem igazán érezhető, de amúgy minden összetevő szuper. A wasabis saláta pikáns, csípős, a csíra ropogós, a növényi sajt krémes és lágy, az étel magját adó quinoa pogácsa illetve az omlett pedig karakteres ízűek és meglepően tartalmasak. Az átlagos méretű buci rendesen meg van pakolva, ennek köszönhetően a végeredmény hús nélkül is laktató. Ez összességében egy piszkosul jó, izgalmas hamburger, ami üde színfolt a budapesti kínálatban, és egyáltalán nem csak vegánoknak ajánlott. Az étlap pedig tartogat még hasonlóan vonzó ételeket, szóval lesz okom visszatérni a Vegan Love-ba.

Facebook: Vegan Love - Vegan Street Food
Honlap: www.veganlove.hu
Cím: Bartók Béla út 9.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-20:00
V: 12:00-20:00