2016. február 25., csütörtök

Bors GasztroBár

Ma már rengeteg hely közül lehet választani, ha leves-szendvics párosra vágyunk, de a Bors GasztroBár a népszerűségét tekintve magasan kiemelkedik a mezőnyből. A Facebook-oldaluk alig bírja el a rengeteg pozitív, istenítő véleményt, bármelyik ételükről is legyen szó, arról szinte ódákat zengenek a vevők, szóval ezt nekem is meg kellett néznem.


Vasárnap ebédidőben érkeztem, és elsőre majdnem elvette a kedvem az utcára kilógó sor látványa. Aztán megnyugodtam, mert valójában nem voltak olyan sokan előttem, csak a helyiség kicsi. Pár perc alatt le tudtam adni a rendelést, aztán kb. negyed óra múlva meg is kaptam a kaját. Ennyi várakozás ebédszünetben már erősen határesetnek számítana, de hétvégén abszolút nem bosszankodtam miatta. Így legalább volt időm alaposan megszemlélni a kreatív, Star Wars-os designnal díszített falakat, és figyelni az ételek készülését. A srácok rendesen pörögtek a pult mögött, szemmel láthatóan nem lepte meg őket a vendégsereg. Tetszett, hogy amikor a kasszánál álló felvett egy rendelést, akkor hangosan elismételte a tételeket a többieknek, akik ezt egy közös „Igen!” kiáltással nyugtázták. Ezt volt szerencsém jó párszor hallani, ennek köszönhetően rám is átragadt ez a ritmus illetve a lelkes hangulat. A kiszolgálás egyébként is teljesen közvetlen, és a nagy nyüzsgés ellenére mindig kedvesen válaszoltak, ha az egyik vevőnek kérdése merült fel. 

Árakat tekintve átlagosnak mondható a Bors: a levesek és a kis szendvicsek önmagukban 540 forintba kerülnek, a kettőért együtt 970-et kell fizetni. A nagy szendvics és a wrap 970, levessel kiegészítve pedig 1190 Ft. Én az utóbbi kombinációt választottam, amit egy almás-fahéjas csirkehúsos sütőtökkrémlevesből és az aktuális napi wrapból (LemonDoe: grillezett tortilla, citromos-tárkonyos krém, sült csirkemell, saláta, karamellizált sárgarépa, vajas zöldborsó, gouda sajt) állítottam össze. A helyszűke miatt elvitelre kértem, de nem mentem vele messzire, egy Dohány utcai padra telepedve kíváncsian nekiestem az ebédnek, hogy minél hamarabb kiderüljön, csatlakozni fogok-e a Bors-rajongók táborához.



A leves finom és tartalmas volt , húsból is tisztességes mennyiség került bele, de különösebb extrát nem nyújtott. Ez persze nem baj, hiszen én döntöttem egy viszonylag hagyományosabb verzió mellett. Ha valami izgalmasabbat szerettem volna megkóstolni, arra is lett volna lehetőségem, mert például sárgarabarackos-kekszes boci csokis leves is szerepelt éppen a választékban. Annyira azért nem akartam vadulni, így egy kellemes, főleg sütőtökös felvezetésben volt részem, ami szépen megágyazott a főételnek. Az pedig már vitán felül levett a lábamról: az összetevők között ugyan nem volt teljes az egyensúly, de a számukat figyelembe véve ez nem meglepő, a csirke, a borsó és a sajtkrém pedig olyan zseniális triót alkotott, hogy azzal már önmagában elégedett lettem volna. Ezt tette még jobbá a citromos szósz és a saláta, valamint a répa, amikor éppen nem veszett el többi íz között. Az adagról is hasonlóan pozitív a véleményem, látványra nem tűnt kifejezetten nagynak, viszont mire a végére értem teljesen jóllaktam.

A Bors GasztroBár tehát engem is meggyőzött, a helyet körülvevő rajongás abszolút nem alaptalan. Jó esélyt látok arra, hogy visszatérek még ide, és evvel kapcsolatban lenne is hozzátok egy kérdésem:
ha olyan helyre megyek, amiről már korábban is beszámoltam a blogon, de új ételt/italt/szolgáltatást próbálok ki, akkor milyen formában olvasnátok szívesebben? Legyen róla új bejegyzés vagy frissítsem a már meglévőt?

Facebook: Bors GasztroBár
Cím: Kazinczy utca 10.
Nyitva tartás:
H-V: 11:30-21:00