2015. május 24., vasárnap

Addicted2Caffeine

Év elején vettem észre, hogy új kávézó nyílt a Móricz Zsigmond körtér szomszédságában, és a minimalista, letisztult design egyből szimpatikus lett. Ezért hamarosan meg is látogattam a helyet, és örömmel vette tudomásul, hogy nem csak a külcsín említésre méltó: fantasztikus kávét adnak. 


Addicted2Caffeine - utcafront

Az Addicted2Caffeine esetében a választékot nem a különféle szirupok vagy a szupertrendi díszítés teszi különlegessé, hanem maga a kávé, és lehet, hogy túlságosan maradi vagyok, de számomra egy kávézó megítélésében a felszolgált fekete minősége a legfontosabb szempont. Itt is erről van szó: fogják a remek alapanyagot, frissen darálják, főzik, és kapsz egy csésze olyan italt, ami simán rendbe rakja legpocsékabbul induló napot is. Nem pusztán erős, hanem cukor és tej nélkül is olyan szuper íze van, hogy nem csak szükségtelen, hanem szinte már bűn bármit is tenni bele. Legutóbbi ottjártamkor éppen a kolumbiai Las Brisas volt a gépben, és ehhez hasonló komplex, gyümölcsös ízt még sosem éreztem egy kávé esetében. Egyébként nem vagyok túl jártas a témában, nem ismerem a darálót és a főzőt, amit használnak, de azt tudom, hogy bármikor voltam itt, mindig elégedetten, felfrissülve távoztam.


Addicted2Caffeine - készül a kávé

Időközben a választék is bővült, most már lehet kapni például a Juicy gyümölcsleveit és cold brew-t (hidegen kiáztatott kávé, igen nagy királyság a nyári kánikulában) is. Külön jó pont, hogy korán nyit, hétköznapokon már fél 8-tól mehettek a napindító koffeinadagért. Az árak is korrektek, egy presszókávé például 450 egy cappuccino pedig 600 forintba kerül, ami ezért a prémium minőségért teljesen rendben van. Rendszeresen kapható náluk „vendég kávé”, ilyenkor 1-1 napig még az átlagosnál is különlegesebb fekete kerül a darálóba, ezeket különösen érdemes megkóstolni. Akkor sincs gond, ha valaki nem igazán van otthon a kávéitalok világában, a kiszolgálók barátságosak, és bármikor készségesen elmondják, hogy mit takar a cortado vagy éppen a flat white elnevezés. Szóval, ha környéken jártok, és kedvetek támad egy kávézós beszélgetéshez, akkor mindenképpen az Addicted2Caffeine meglátogatását ajánlom, de messzebbről is jó ötlet idejönni, hiszen az egész várost tekintve igazán előkelő helyen vannak az itt felszolgált italok.


Addicted2Caffeine - kávé

A képek forrása az Addicted2Caffeine Facebook oldala.


FacebookAddicted2Caffeine
CímBartók Béla út 62. - 64.
Nyitva tartás
H-P: 7:30 - 19:30
SZ-V: 9:00 - 19:30